Valborg :)

Idag är det inte en vanlig fredag, det är valborg! Vet inte om det så stort att fira det i någon annan stad men här i Uppsala är det väldigt stort. Det är folk överallt på stan och det var lite jobbigt men med mina tjejer så är allt kul :) Just nu sitter vi hemma hos Sandra och myser lite och käkar jordgubbar med grädde, mums! Senare i kväll ska vi åka ner till en kase på en fotbollsplan, så för min del kommer det bli en lugn och mysig valborg med dom personerna jag älska allra mest <3
Vad tycker ni om min nya design. Ris eller Ros??

Sandra och Linda har åkt iväg på hennes moppe för att kolla var kasen är och så, så just nu är jag ensam i deras hus. I'm felling lonely :S

Puss och kram <3



I'm back...

Tjenare!!

Nu är jag tillbaka efter en låååång och jobbig vecka i skolan. Så skönt att den är över nu :)

Kan berätta att spexfotot vi hade i fredags var väldigt kul. Men det var bara vi och 9G som gick runt i sina kläder på morgonen, så man kände sig ganska utstirrad. Men det var det värt! (Jag var en tjuv)

Kan berätta lite om helgen. På fredagen kom Sandra äntligen hem, hon skulle komma hem för typ en vecka sen men vulkanen på island gjorde att det hela blev försenat men nu är hon äntligen hemma :) 
På lördagen (igår) var jag först ner på stan med mamma och sandra. Vi kollade i några butiker innan vi åkte hem och när vi väl kom hem åt jag lite innan jag tog cykeln ner på stan för att möta mina underbara kompisar Sandra, Linda och Tilda. Vi satte oss vid ån med en varsin glass och bara mös och njöt av värmen. När jag kom hem hade mamma börjat rensa i förrådet, det tog lång tid och det hart fortsatt idag med att rensa. Jag har rensat blad gamla kläder, skor och nallebjörnar. Hittade små gamla skor som var i skostorlek 19 och små kläder i storlek 50. Så himla söta <3 det är svårt att tänka sig att man varit så liten.


Små söta skor (det syns inte på bilden)

Min älsklings nya favoritplats; på hösäcken

Underbara bilder på kvällen.  Det var ca 10 grader vid 19.40 och en bild på solnedgången






 

Lite info...

Det är så mycket som händer just nu i skolan så jag kommer tyvärr att lägga bloggen åt sidan ett tag framöver men det kommer nog bli ett inlägg då och då ;)
Det är inte mycket prov men det är mycket runt om som göra att jag är ganska trött när jag kommer hem. Det här veckan är det nationella i svenska och matte, vi har egen idrottslektion och så har vi ett avslutningsfoto på fredagen. Nästa vecka är det nationella i engelska tror jag osv. jag tror ni förstår. Hahah :)

  
Här är ett "smakprov" på vad jag ska ha på mig på fredag, men jag kommer inte att avslöja något förrän då :P


Guldfest på vaksala torg (varning för långt inlägg med mycket bilder!)

Dagens plan var att åka ner till vaksala torg för vid 14.00 kom SM-vinnarna hem och vi hyllade dom som hjältar. De gick upp på scenen, jublade och sjöng "sm-guld, sm-guld, sm-guld, sm-guld...", fick buketter, blev intervjuade mm. Det hade varit värt varenda lite krona av de där 900 att ha varit där igår. Buketterna kastade de ut i publiken och vi fångade en, hahh det var ganska kul :)
När allt var slut där så gick vi ner på stan och åt lunch. Nu är vi hemma och jag ska kolla efter konstnärer och höra med Tilda om när vi ska bestämma vad vi ska göra på vårar idrottslektion.

Bilder från dagen:

Underbar vy från konserthuset (som tyvärr inte syns på kortet)

Entren till konserthuset

Inne på konserthuset

I väntan på att nått ska hända

Det var tydligen ca 2000 personer där

Hyllades gjordes även Fyrisfjädern som vann SM-guld i badminton tidigare i våras

Mika Kohonen kom upp först med bucklan

Hela laget

Tränare Stefan Forsman

Mika Kohonen

Guldyra spritande ner från himlen

Gammal vs ny i klubben. Till vänster Jesper Berggren som spelat ca 10 säsonger och till höger Fredrik Holtz som kom ny till klubben innan den här säsongen 

Mig själv i egen hög person, hahah. Buketten syns även :)

- Här kan du se vad UNT skrev och här kan du se en inspelning från Tv4




Jaaaaaaaaaaaaaaa!!


Storvreta vann SM-guldet!!


Idag smäller det

Idag, den här lördagen, är det den stora dagen för alla innebandyälskare. Det är SM-finalen i the big golfboll. Det är extra speciellt eftersom Storvreta spelar, de kom ju dit genom att de besegrade warberg med 3-1 i matcher :) Tyvärr kunde vi inte åka dit, det fanns bara dåliga platser kvar  (antar jag eftersom det stod under rubriken med dålig sikt) Det är riktigkt synd, jag hade verkligen velat gå. Fast biljetterna var ganksa dyra också 900 kr för två st.




Hoppas att det är ett blivande guldlag och såklart Mika Kohonen, världens bästa spelare :)

Du kan se matchen på tv4, startar vid 15.25 (damernas final börjar 12.30)


"Vill-ha" outfit

Nu när sommaren börjar närma sig så tänkte jag visa en outfit som passar för en varm sommardag.




Armband - 59:- (5-pack)
Väska - 129:-
Skor - 199:-
Solglasögon - 49:-
Tröja - 149:- (garden collection)
Shorts - 199:-
Allt är från H&M

Haha, gick nyss in och kollade på den. Allt blev snett. Hoppas ni gillar den ändå :S

Dagens orspråk

"När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd."
Walter Matthau

Underbara värme

Klockan har nu blivit ett par minuter över sex och det är fortfarande "varmt" ute, det är faktiskt ett par grader över tolv!! i skuggan dessutom!!



Haha, ser ni att mitt högra öga är mindre än det vänsta!?


100411

Halloj!

Idag har det varit en skön dag! Jag vaknade ganska tidigt och började lite smått plugga. Vid halv ett åkte vi ner på stan där det var invigning vårat nya resecentrum. Efter att vi gått och kikat i lite butiker så tänkte vi sätta oss och äta men det var tydligen inte bara vi som tänkt det eftersom det var fullt överallt, så vi hoppade upp på cykeln och cyklade hem. När vi kom hem pluggade jag lite mer innan det dags för mat. På tvn visade dom hockey som vi följde, de visade inte almtuna men dom visade hur det stog i matchen. Almtuna som spelade mot leksand förlorade efter att leksand gjort mål i sista minuten. Det gjorde att almtuna förlorade med 2-1 och slutade på femte plats i kvalserien och kommer att fortsätta spela i hockeyallsvenska nästa säsong :(


Detta är inte dagens match, utan när de möttes i ishallen här hemma


100410

Nu har jag kommit hem efter en lång dag. När jag vaknade imorse var det bara att göra sig iordning. Vi åkte nämligen ut till mammas kompis, vi var där och hälsade på samtidigt som jag fick hjälp med matten (har nationella i veckan) av hennes man. Vi gick igenom lite gamla nationella prov och jag räknade lite själv, vi var där ganska länge men jag höll bara på med matten ett tag, man blir ju så lätt trött på alla tal som flyger runt i huvudet. Men nu är jag hur som helst hemma och ska förstötta kolla på "Djävulen bär Prada" med bla Anne Hathaway och Meryl Streep :)


Dagens ordspråk

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."
Margaret Mead

Misslyckad kladdkaka

Jag skulle vara duktig och baka en kladdkaka tidigare och nu när jag smakade den så smakade den väääldigt mycket salt, jag hade alltså haft i salt istället för socker. Hahah.
Kan säga att jag rekommenderar att ni bör kolla en extra gång på etiketten vad det är i burken.  

Dagens ordspråk

"För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig."
Nalle Puh


Det regnar idag

Neeej, det regnar :( Eller det har både fördelar och nackdelar.
Fördelarna är:
- att snön försvinner snabbare 
- det är ganska mysigt att sitta inne och bara kolla på en film
Nackdelarna är:
 - att det är så mörkt och grått ute 
- att det bli så blött allting.  




om ni undrar var dagens ordspråk har tagit vägen så kan jag säga att jag inte satt vid datan igår, förutom den lillan stunden vid halv tre, men det kommer (inget för igår men det kommer för idag) :)


100408 - Gud, det är redan april!!!

Godmorgon!! eller kanske god förmiddg ;)

Imorse vaknade jag tidigt (som vanligt haha) och började kolla lite på Vakna innan det var dags att börja plugga lite, nu är jag i princip klar med det, skönt att nu ha nästa hela dagen framför sig att göra något :)



Hahha, jag brukar ju inte skriva "dagens outfit" men idag gör jag det ändå, men bara jeansen. Idag blir det en väldigt enkel outfit :)
Jeans - Gina
T-shirt - H&M
Kofta - H&M


Dagens ordspråk

"Ett hjärta utan tacksamhet är som ett ljus utan veke - det brinner inte"

Joggingrunda

Godmorgon!

Ska alldeles strax ta en joggingtur i det sådar fina vädret. Har Känner jag mig sminkad DET Mulet OCH grått män samtidigt ljust, ni förstår nog!? Det blir en Kort Runda in typ 20-30 minuter FÖR JAG måste sa hem sen Att JAG Håkan plugga. Vi Har en massa prov OCH läxor efter lovet: K Tror ni man klarar SIG MED EN fleccekofta nar DET Känner jag mig sminkad 8 grader ute?? 


Uppdatering: Har Precis kommit hem fran rundan BH SOM gick, Det Känner jag mig sminkad otroligt skönt Att sprigna AV SIG da OCH da. Nu Ska JAG Lata Pulsen sjunka OCH GA OCH dusch, sen attackerar JAG skolböckerna (religion)

6/4 - 2010

Dagens ordspråk
"Det sägs att ensam är stark. Men vad hjälper det att vara stark när man är ensam."


Påsklov

Igår var jag hemma och njöt av lovet, kollade på film mm och jag öppnade inte skolböckerna, men det lär jag ju göra idag :S Sandra åkte dessutom till Malta igår och ska var där en stund nu:(  Imorse vaknade jag för typ två timmar sen och har kollat på tv den stunden och nu ska jag äta frukost innan det är dags för lite plugg, sen lite annat och sen lite plugg igen.  

 
Titta det finns Cubus i Polen ;) Bilden togs när jag var där 2006


Nu börjar det på riktigt

Nu kör jag igång dagens ordspråk på riktigt. Men jag gör en snabb uppdatering om vad gjort under påskhelgen.

På torsdagen var ju sista skoldagen innan det var dags för lov, ett välbehövligt lov. På fredagen var jag hemma och sen på kvällen gick jag till ishallen och kollade på hockey medans mamma åkte och mötte Sandra som kom hem från Malta :) Almtuna förlorade trots att dom ägde hela matchen (enligt mig) och på lördagen när det var påskafton åkte vi ut till mor mor och åt påskmat och bara myste. Slutligen på söndagen, igår, så åkte vi till farmor och farfar och åt ännu mer påskmat :) 

Nu snöar det ute men jag hoppas att det inte stannar kvar:S




"Ta vara på ditt liv för nu är det din stund på jorden." 


Kunde inte hålla mig...

... så här kommer dagens ordspråk :)

Tänd inte en eld som du inte kan släcka.


Ang min idé

Två av er verkar iaf tycka om min idé, kul :) Så från och med måndag så kommer det att ligga uppe nya ordspråk varje dag och de som jag redan har skrivit ut kommer att ligga under kategorin "ordspråk" som kommer komma  upp om ett tag


RSS 2.0