Mr. Cool

Sitter just nu och hejar på Sverige i ishockey-VM. Det är J20 (juniorer upp till 20 år) och en Almtuna spelare är där spelar så det är ju extra kul. Han heter Fredrik Petterson-Wentzel och är målis :) Riktigt duktig om ni frågar mig haha :)

Anledningen till rubriken är att de brukar spela den låten när han spelar, alltså Mr. Cool :)

Första mötet

Idag när jag rengjorde Friddes bur så öppnade jag dörren in till mitt rum. Jag brukar alltid ha den stängd eftersom jag inte riktigt litar på att de är "snälla" mot varandra men det gick riktigt bra och dem var så snälla :) Buster var väldigt nytfiken på Fridde men Fridde var inte så nyfiken på Buster utan satt bara där och blev nästan irriterad på Buster haha.. Men det gick bra och de började inte bråka :)




City

Imorse så skulle jag och mamma ha varit och tränat men min mor hade kollat fel i schemat så istället så gick vi upp till stan och kollade lite på den rean och så lämnade jag tillbaka en bok på biblioteket :)

Jag hittade ett par dundersnygga skor på scorett som jag just nu ångrar att jag inte köpte. De var så perfekta, lagom höga, kanske 5-6 cm klack (kilklack så det är lätta att gå i), svarta och inte så högt skaft. Om jag saknar dem för mycket så ska jag nog åka till stan och kolla om de finns kvar imorron :)
Sen så köpte jag ett par vanliga svart jeans på gina tricot. Jag hade ett par sånna förut men de gick sönder så jag jag köpte ett par nya idag :)


Sex and the City 2

Nu ska jag strax gå och lägga mig, eller jag ska lägga mig och så ska jag kolla på SATC 2-filmen :)

Idag har jag inte gjort så mycket, vi var ut en sväng och kollade lite (jag och mamma) på mellandagsreautbudet som fanns på Gräby och till min stora besvikelse så fanns det inget som tilltalade mig :( Jag som ville sätta sprätt på lite pengar, men det kommer fler tillfällen hoppas jag. Som tex imorron för då är det en ny dag mina vänner :)

Puss på er <3




Det kungliga bröllopet

Ska fortsätta min dag i soffan nu :) Mamma och Sandra har gått till Gränby så jag har precis satt på filmen det kungliga bröllopet på TVn. Vi spelade in det så vi har det på TVn men jag vill inte ta bort den så jag fick filmen i julklapp :) Den visar en sammanfattning av den magiska kvällen den 19 juni 2010. Bland annat vigseln, korttegen och de fina talen. Ohh nu börjar vigslen (de har visat alla som kom in i kyrkan tills nu)




Så fina tillsammans :)


Annandag jul = slappardag

Idag har det varit en riktigt slappardag mina vänner. Jag vaknade ganska sent och sen har jag i princip myst i soffan och kollat på den nya TV hela dagen, så man känner sig lite dåsig i huvudet just nu men det är så skönt :) Jag tror att man behöver sånna dagar ibland när man bara gör ingenting faktiskt.

Ny TV

Såhär dagen efter julafton har varit en mysig och lugn dag, eller ganksa i alla fall. Idag så började ju mellandagsrean på vissa affärer, bland annat på media markt så vi tog bussen dit och vips hade vi köpt en ny TV. Det tycker jag är bra att vi gjorde eftersom vi förmodligen var de enda i avlånga Sverige som fortfarande hade en stor tjock-TV men alltså inte längre haha..
Jag skulla ha kollat på en kamera också som jag önskade mig men det var så mycket folk att man knappt kom fram, heelt sjuk mycket folk alltså. Folk blir verkligen som tokiga när det är mellandagsrea så jag har bestämmt mig för att inte gå runt så mycket på stan de här dagarna om det verkligen inte är något jag vill ha.


Dessa skyltar lockar verkligen till sig folk


God Jul

Idag så skulle jag gå in och hälsa god jul till er men det gick inte så jag gör det nu. GOD JUL alla kära vänner och läsare.

Imorse gick vi till kyrkan på en julkrubba eller vad man ska kalla det och sen kom mormor på en ganska snart. Farmor och farfar skulle ha kommit också men de hade blivit sjuka så dem kunde inte :( Hur som helst så var det hur mysigt som helst och massor med härligt julkappar fick jag :) Alldeles strax ska vi gå till kyrkan igen (vet inte om jag ska följa med), där börjar det en midnattsmässa om ungefär 45 minuter. När jag var med i kyrkans kör så var jag med och sjöng på den mässan, det var väldigt mysigt! :)



Äntligen lov

Hej kära bloggvänner!

Jag är väldigt glad just nu, vi har nämligen fått jullov :) Imorse så samlades vi i klassrummet och sen vid 9 började våran avslutning i storskogen, där läste lärarna upp en dikt, sen sjöng vi jullåtar och det avslutades med att de visade upp en video som de gjort. Den kallades "John Bauer med vänner" i stället för "Kalle Anka och hans vänner" haha, dem var så söta :)

När det var slut i storskogen gick vi upp till klassrummet och fikade, kollade på våra danser från JB Show och så skulle man sätta en lapp på ryggen som andra skulle skriva en postiv sak en var och en haha...

Vi sa sedan hejdå och God Jul till alla och sen gick vi till bussen som var proppfull och jag ljuger nog inte om jag säger att det stod 50 elever vid busshållplatsen som skulle på. Folk knuffades och puffades och det var väldigt många som inte fick plats på bussen men jag hade tur och hoppade på bland de sista innan han stängde dörrarna.
Det var min avslutning det :) och nu är det jullooooooooov and I´m so happy :D


Klar!

Nu sitter jag i soffan och är nyduschad. Jag ska alldeles strax åka iväg till fyrishov där det är innebandymatch. Det är Storvreta som möter Pixbo. Jag har verkligen längtat efter den har kvällen eftersom det har varit ett stort VM-uppehåll där Sverige kom tvåa. Matchen börjar vid 19 men jag måste gå bort till Fyrishon så jag måstesom sagt gå alldeles strax :)


Härligt citat

"Utmana dig själv. Det värsta som kan hända är att du misslyckas och då är det bara att försöka igen. Livet är fyllt av en andra chans."

Jag läser Andreas Carlssons bok "Live to win - låtarna som skrev mitt liv". I den så finns det sånna här små citat som jag bara älskar. Den som står här över är min favorit hittils :)


Lite busskaos

Idag efter skolan så skulle jag åka till mammas jobb och lämna en sak. Jag hade ganska bråttom för jag skulle vara tillbaka vid busshållplatsen en kvart senare. Hur som helst, jag gick snabbt upp till mammas jobb och skyndade mig sen därifrån till busshållplatsen. När jag kom dit där skulle bussen gå 4 minuter senare så jag började kolla på en karta som fanns, vilket jag inte skulle ha gjort för plötsligt bakom mig så hör jag hur en buss åker förbi och när jag kollar vilket nummer det var så var det ju såklart tvåan (den jag skulle med). Jag blev irriterad på mig själv och började fundera varför jag inte stod mot det hållet där bussen kom. Då ser jag att femman kommer och har inte en tanke på att jag kan ta den utan står där som en mupp och ser hur den åker. När den väl har åkt så kommer jag på att ju bara skulle till stan (skulle klippa luggen) så att jag kunde ha tagit den med, tyvärr kom jag på det lite sent. Så jag fick snällt stå och känna mig dum samtidigt som jag väntar på att nästa buss ska gå så att jag sen kunde gå till frisören.

Det har verkligen inte varit min dag idag


Såhär ser bussarna ut i Uppsala :)

Glee

Idag har jag bara tagit det lungt genom att nörda mig framför datorn och så kollat på TV. Just nu är det serien Glee som är på. Det är en amerikansk serie som handlar om en kör på en skola, alla andra utom dom själva tycker att det är töntligt och fjantigt men så börjar dom "populära" också sjunga och sen så får man följa dom. Ett bra tidsfördriv :)




Alla deltagare

I form med Anna Anka

Ikväll så kommer min gamla konfirmationsledare att vara med i programmet "i form med anna anka", det tycker jag ska bli kul att se faktiskt och se hur bra han lyckas med att gå ner i vikt. Så kolla på det tycker jag :) Det börjar klockan 20.00 på TV3



Anna Anka med sin muskulösa kropp


Nu är jag sjuk

Jag tror att min förkylning har brytit ut nu, inte kul :( Känner mig helt borta liksom och är så jäkla trött. Vi hade matteprov idag och det gick sådär men det är skönt att det inte är några mer prov nu (som jag vet om iaf). Skulle ha åkt till frissan efter skolan men jag kände att jag inte pallade det så mamma avbokade den tiden. När man haft matteprov, som gör att man blir helt trött efter att man haft koncentrationen uppe funkar det inte att aktivera sig ännu mer utan då känner jag mig som en zombi eller nåt som bara går runt utan att veta vad det egentligen är man ska göra.

Nu ska jag gå och göra mat men kolla in här igen om en timme ungefär så ska jag berätta en sak som jag tycker är kul :)


Lucia

Sitter här hemma och lyssnade på julsånger på spotify. Då plötsligt slåg det mig att det är lucia idag, när jag gjorde den playlisten så var det fleera veckor kvar till jul men oj vad fort tiden har rullat på :) Det är lite läskigt att man inte har hängt med tycker jag men samtidigt är det otroligt skönt för det här lovet är verkligen välbehövt!

vad har hänt idag? Inte mycket. Imorse så samlades vi i klassrummet innan vi gick och kollade på innebandymatchen (lärare mot ettor som lärarna vann). Men innan det var dags för matchstart så kom några andra lärare in och sjöng lite julsånger, mysigt att få lite extra julkänsla även fast det går så snabbt! Sen hade vi en redovisning som handlade om psykologi och sen lunch. När vi började efter lunchen så var det dags att sätta igång med fokusprojektet där vi även hade en lite utvärdering om hur det går sen var klassråd och efter det slutade vi :)  


Vecka 50

Måndag - innebandymatch lärare mot ettot
Tisdag - matteprov
Onsdag - ledig
Torsdag - prata om en film vi såg förra veckan
Fredag - idrott
Sen mina vänner är det helg och efter det är det bara ett par dagar kvar till vi har jullov :) 

Lite nytt

Jag har precis fixat lite med designen här. Det var på tiden att jag fixade en ny header som gjorde det hela lite mer juligt sen så skulle jag även fixa en signatur under varje inlägg men det gick inte som jag ville så efter ett tag gav jag upp hehe..  
Tänkte även fixa en ny bakgrund men det får bli en annan dag eftersom jag inte känner mig så pigg, tror jag håller på att bli sjuk :(


Snö

Nu har jag fixat lite mer juligt här och satt in fallande snö men jag ska försöka göra den mer julig imorron eller nu i veckan för det är ju trots allt bara ca 2 veckor kvar till julafton.

Härliga vinter!!
Bilden kommer från www.fotoakuten.se

 


Nu



Idag så träffade jag Tilda en stund, vi gick till gränby och kollade lite på vad man kan köpa för julklappar och sen så gick vi hem till henne och pluggade lite matte och sen satte vi oss vid varsin dator och nördade oss lite med spel haha :)
När vi var klara kom mamma och hämtade upp mig i bilen (vi hade lånat mormors bil) och vi åkte runt till lite olika affärer i boländerna, typ rusta, net on net och lite sånt sen stannade vi på max och åt innan vi åkte förbi Sandra. När vi åkte därifrån så åkte vi raka vägen ut till mormor och sen så skjutsade hon in oss till Uppsala igen :)
Nu sitter jag här och kollar på så mycket bättre men snart börjar ju sex and the city-filmen på tv4 så om ni inte visste det så tycker jag att ni ska slå på den bums haha :)


Jay vann IDOL 2010

Vi kom hem för ca en halvtimme sen efter en trerätters middag på resturangen Tzatziki som var väldigt smaskens :)  
På TVn rullar IDOL-finalen för fullt och det var ju Jay som vann. Jättekul för honom men jag har faktiskt inte varit så förtjust i någon alls faktiskt, eller jo jag gillade Linda men hon åkte ju ut ganska tidigt :(


To night

Ikväll så ska vi ut och äta middag på tzatziki som är en resturang som ligger vid ån :) Vi brukar ju alltid äta julbord men i år så var vi alla lite trötta på det så vi bestämde att traditionen om att gå ut och äta ska finnas kvar men att vi äter på en vanlig resturang i år.
Även ikväll så kommer min kära syster hem :) hon har inte varit hemma sen höstlovet (då jag följde med ner till Malmö sen) och det skav erkligen bli hur kul som helst :)

PS. jag vet att jag måste byta till en mer vintrig design här på bloggen men jag har inte tid så jag vet inte när det blir.


Idol, idol, idol

Sitter just nu och kollar på IDOL, dem är ju i Göteborg ikväll och det börjar närma sig slutet eftersom det bara är tre deltagare kvar och efter ikväll kommer bara två att vara kvar i tävlingen.

På tal om något helt annat så var det ju länge sen jag bloggade men det har inte hänt så mycket i mitt liv den här tiden. Man går i skolan på dagen och närman kommer hem pluggar man lite och sen äter man middag, kollara lite på tv och sen är det dags att gå och sova. Det är så mina dagar ser ut just nu :) Vi har inte så mycket i skolan men när man suttit vid datorn hela dagen i skolan så är man så trött att när man är klar med plugget hemma så vill man bara stänga av datorn så snabbt som möjligt.


Årets idoler

Härifrån kommer bilden


RSS 2.0